top of page
Search

Nak Kulit Cantik Sebelum RAYA??

Updated: May 8, 2018

Kecantikan kulit harus dijaga kerana ia adalah kuniaan dari anugerah daripada Allah S.W.T pada setiap insannya!

Sudah menjadi fitrah manusia, terutama wanita sangat  mementingkan kecantikan, dan kalau boleh sehingga usia walau sudah mencecah 40 tahun ke atas, wajah masih mahu nampak muda dan bertenaga.


Tanya pada diri anda:

  • sejauh mana anda menekankan bab menjaga kecantikan dan mahu kelihatan sihat dan muda?

  • Adakah kita sudah cukup yakin dengan diri anda?

Tambahan pula sebagai seorang isteri, wanita di dianjurkan agar berhias di depan suaminya.

" Innallah jamil, wa yuhibbu jamal " : Allah itu cantik dan sukakan kecantikan. "

Ada yang beranggapan tidak perlu menjaga kecantikan dan kesihatan diri, itu adalah tanggapan yang salah sebenarnya..


Memang tidak dinafikan ada sesetengah wanita yang tidak mengambil berat bab kecantikan kulit, kerana baginya asal wajah bersih dari jerawat tiada jeragat yang teruk, itu sudah mencukupi. Sampaikan wajah nampak kusam dan tidak bermaya sekalipun tidak diendahkan.


1. Menjaga kecantikan kulit dengan minum air suam sebaik bangun dari tidur.

Sejurus bangun pada waktu pagi, sebelum mandi dan gosok gigi, minum air suam terlebih dahulu. Adalah disarankan minum air suam dengan cara biarkan air di dalam mulut kira-kira 10 saat sebelum ditelan.

Note : Air liur basi dikatakan mempunyai enzim yg boleh menjadi ubat.


2. Membersihkan muka dengan cara yang betul.

Proses awal adalah dengan membersihkan wajah dari sebarang makeup atau kotoran. membersihkan makeup dengan hanya menggunakan air sahaja tidak akan membantu menghilangkan sisa makeup pada wajah. Anda perlu menggunakan 'makeup remover' atau 'oil cleanser' bagi menghilangkan sisa kotoran pada wajah.


3. Menggunakan Toner, Essence & Krim pelembab selepas mencuci muka.

Kemudian setelah membersihkan muka dari sisa makeup gunakan toner sebagai penyegar kulit wajah untuk memberikan nutrisi pada kulit. Toner juga membersihkan kulit dari sisa-sisa kotoran halus yang melekat pada kulit wajah. Essence wajah merupakan cecair yang mengandungi bahan-bahan tertentu untuk mengatasi masalah kulit tertentu. Essence ini memiliki tekstur yang lembut juga mengandungi nutrisi dan kelembaban terbaik untuk kulit. Kemudian gunakan krim pelembap untuk mengimbangi kadar minyak dan air pada kulit. Krim pelembap berfungsi untuk memberikan kelembapan pada kulit.


4. Elak makanan yang berminyak, banyakan makan sayur-sayuran dan buah-buahan.

Jangan makan makanan yg berminyak dan terlalu banyak gula. Antara punca kulit bermasalah kerana minyak berlebihan di dalam badan. Banyakan makan makanan yang dibakar atau direbus je. Banyakka makan sayur-sayuran dan buah-buahan.


5. Rajinkan diri untuk bersenam

Senaman seperti berjalan atau berlari untuk menyuburkan sel-sel kulit anda. Apabila anda bersenam dan kadar degupan jantung meningkat, ianya dapat membantu meningkatkan aliran darah. Aliran darah kemudiannya membawa oksigen dan nutrisi untuk memastikan sel-sel di seluruh badan anda berfungsi termasuk kulit anda. Selain itu juga peluh yang keluar dari kulit membesihkan liang pori dan menjadikan lebih berseri serta-merta. Jadi untuk mencapai kulit muka yang bersinar dan muda anda perlu pastikan kadar degupan jantung anda dan aliran darah anda lancar.


6. Pilih produk yang berasaskan bahan organik semulajadi tanpa bahan kimia terlarang & bersesuain dengan kulit wajah Anda!

Perfect White dirumus dari ektrak Alpha Arbautin, Rice Bran dan bahan yang terpilih berdasarkan penemuan saintifik terkini yang mempunyai pelbagai manfaat untuk mengembalikan keremajaan kulit, melembap dan mengatasi permasalahan wajah seperti Jeragat, Jerawat, Bintik Hitam, Kusam dan Berminyak. Rasai perubahan seawal penggunaan.Jom dapatkan sekarang PERFECT WHITE SKIN SET V'ASIA, juga dijual secara berasingan dengan harga PROMOSI di laman sesawang Shopee atau Lazada!


Dapatkan konsultasi percuma kami di 1-800- 88-3990 atau 019-2444492.


Layari aplikasi SHOPEE untuk pembelian secara ONLINE : https://shopee.com.my/vasia.my


312 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


bottom of page