top of page

AWARD

SUPER HEALTH BRAND

PRODUK PILIHAN NO.1 RAKYAT MALAYSIA. PRODUK HERBA BERKUALITI PADA HARGA MAMPU MILIK

PENCAPAIAN SYARIKAT

 

Menjadi antara syarikat terawal di Malaysia yang memenangi dan mendapat pengiktirafan di peringkat Asia Pasifik sebagai SUPER HEALTH BRAND.

Menjadi pilihan utamarakyat MALAYSIA dan produk paling laris kerana kualiti produk, publisiti dan promosi secara baik, professional dan telus.

 

 

COMPANY’S ACHIEVMENTS

 

Among the first company in Malaysian to win and be given the recognition as a SUPER HEALTH BRAND in Asia Pacific.

A main choice of Malaysian and the best-selling products because of our quality, publicity and promotion done professionally and transparently.

PERKEMBANGAN SYARIKAT

 

Bermula dengan 4 produk minuman kesihatan kini V’ASIA telah menghasilkan lebih daripada 50 jenis produk kosmetik & kesihatan.

Bermula di unit kedai sewa pada 2012 dengan kakitangan seramai 3 orang, dengan 4 produk minuman kesihatan, kini pada 2014 V’ASIA beroperasi di WISMA V’ASIA yang terletak di Seksyen 7 dengan kakitangan seramai 35 orang di pejabat dan selebihnya 50 kakitangan di kilang bahagian pemprosesan produk. Suasana yang kondusif, kakitangan yang mencukupi dengan persekitaran yang selesa membantu melancar dan mengukuhkan syarikat.

Produk V’ASIA kini boleh didapati di seluruh toko jamu, kiosk dan salun seluruh negara. Kini V’ASIA melebarkan perniagaan ke Indonesia, Brunei dan terbaru Vietnam dan Nigeria.

V’ASIA kini telah mengembangkan skop penghasilan produk yang lebih premium dengan memasarkan produk atas label V’ASIA PLATINUM. Selain itu, V’ASIA turut melahirkan satu lagi rangkaian produk iaitu JAMU JELITA keluaran HERBA TIMUR (M) SDN BHD.

 

 

COMPANY’S DEVELOPMENT

 

Started with only 4 health drinks, now V’ASIA has over 50 different cosmetics and health products.

We started in a rented shop in 2012 with only 3 employees and 4 health drinks, now in 2014 V’ASIA runs it our operation in WISMA V’ASIA, located at Seksyen 7, Shah Alam with over 35 office employees and 50 with our products processing plant. The conducive working environment and surrounding has helped us to strengthen and smoothen the company’s operation.

V’ASIA products are now available in all Toko Jamu, kiosk and saloon all over the country. In addition, A’ASIA has spread its business to Indonesia, Brunei and the latest in Vietnam and Nigeria. 

The products scope has also been expended to produce a more premium products line through the V’ASIA PLATINUM label.  Apart from that, the company has introduced another products line under the brand of JAMU JELITA produced by HERBA TIMUR (M) SDN. BHD.

 

bottom of page