top of page
Search

Tips Kembali Langsing Selepas Bersalin.

Updated: May 18, 2018

 1. Bangun awal pagi dan mandi air suam.

 2. Jaga makan, elakkan manis, lemak, masin, angin dan berminyak.

 3. Jaga minum selain air suam dan diminum 20-30 minit selepas makan.

 4. Jangan terlalu banyak mengambil jamuu kerana boleh memberi impak kuning pada bayi.

 5. Berstokin, bertungku, berbengkung, bertangas dan berurut supaya lebihan angin dapat dikeluarkan, mengurangkan bengkak, melancarkan peredaran darah dan mengembalikan kedudukan asal otot dalaman.

 6. Berpantang dengan mudah menggunakan set bersalin moden V’ASIA MATERNITY SET. Inshaallah cepat sihat dan badan kembali cergas...“Proses berpantang kini lebih mudah dengan Maternity Set kerana ianya menggunakan teknologi moden yang mesra pengguna” - Nana Marcella 27 Tahun , Petaling Jaya.


“ Tak sangka dengan menggunakan Maternity Set V’Asia, bdan sy kembali langsing seperti ank daraa semula ”- Ainaa 30 Tahun , Shah Alam.


Slepas melahirkan ank ketiga, sy menggunakan Maternity Set dan ketara ianya lebih berhasil dari set bersalin sebelum ini “ - Aswin 29 Tahun , Selangor.

MENGAPA MATERNITY SET ??

 • Proses berpantang andaa lebih mudah dengan reka produk yang mesra pengguna.

 • Produkk serba moden tetapi masih mengekalkan elemen tradisional.

 • Risiko bayi menjadi kuning dan kembung perot kurang.

 • Mengandungi 10 produkk dengan ciri istimewa.

 • Bengkung Moden yang sangat selesa, stretchable, mudah dipakai dan dibuka.

 • Tungku Herba yang sangat moden. Hanyaa perlu isi air panas sahaja.

 • Boleh didapati di toko jamuu atau belian secara online di LAZADA atau SHOPEE…

 • Jom scroll gambar untuk melihat keistimewaan produkk MATERNITY SET.


MATERNITY SET adalah set bersalin moden yang lenkap untuk para ibu mementingkan keselesaan kemudahan ketika berpantang. Ia merupakan set bersalin yang diproses daripada herba tradisional secara semulajadi dan turun-termurun serta dipresentasi kepada para ibu dalam bentuk produk yang mesra pengguna. MATERNITY SET mengandungi 10 barang dalam 1 pek dan bengkung untuk ibu iaitu BENGKUNG MODEN SI ANGGUN dijual secara berasingan.


1. JUS JAMU MODEN LADIES COLLAGEN Jus yang diperkaya dengan herba Kacip Ftimah, Manjakani, Akar Serapat, Pinang, Kurma, Kismis, Madu, Habbatus Sauda dan herba terpilih baik untuk dalaman wanita, mengeringkan luka, menaikkan seri, mengembalikan kedudukan rahim dan menambah susu.


2. LOSYEN HERBA CANTIK SEMULA Losyen yang memberi kesan hangat gabungan herba TEPEL untuk mengurangkan stetchmark, memecah lemak dan menegangkan kembali kulit.


3. LOSYEN HERBA SEJUK DINGIN Formulasi PILIS dalam bentuk losyen tanpa perlu dibancuh. Hanya sapu pada dahi, kepala, badan dan lengan untuk kesan dingin, haruman dan aromaterapi yang sangat selesa.


4. MINYAK BERHERBA IBU & ANAK Minyak urutan ibu dan anak dalam bentuk ROLL-ON mudah digunakan untuk keselesaan bersama, membuang lebihan angin.


5. SABUN PENCERAH HARUM GEBU Formulasi dari herba PARAM, Habbatus Sauda dan butiran skrub berherba untuk memberi rasa hangat semasa mandi, mencegah bentan, menyingkirkan daki dan menganjalkan kulit.


6. PEMBERSIH WANITA SIREH MANJAKANI Formulasi dalam bentuk FOAM atau BUIH. Hanya goncang dan picit. Membersih, menyegar dan menyihatkan bahagian wnita. Tanpa SLS (Sodium Laureth Sulfate), tidak mengering dan memedihkan.


7. RENDAMAN MAHKOTA Campuran herba yang boleh digunakan untuk mandian, rendaman, cebokan atau tangas bagi membersih, mongering, menggrip dan menyingkirkan kotoran pada tempat kelahiran.


8. TUNGKU MODEN BERHERBA Tungku getah, hnya perlu masukkan ke dalam sarung berherba dan diisi dengan air panas. Sedia digunakan untuk bertungku. Boleh juga digunakan tanpa Sarung Beherba & Mudah sangat!!


9. SARUNG BEHERBA TUNGKU MODEN

Sarung tungku diperbuat dengan kain yang lembut dan mengandugi herba. Sarungkan sahaja bersama Tungku Moden dan sedia digunakan.


10. BARUT MODEN SI COMEL Diperbuat dari kain cotton berkualiti tinggi untuk keselesaan bayi, menyejuk dan menyerap peluh serta mencegah kembung perut.

BENGKUNG MODEN SI ANGGUN

Bengkung kain belacu dwi lapisan sangat sejuk, mempunyai pelekat mudah laras, mudah dibuka dan dipakai. Mempunyai getah pada bahagian belakang, sangat selesa, fleksibel dan baik untuk laluan angin.


Jom dapatkan sekarang MATERNITY SET dan BENGKUNG MODEN SI ANGGUN dengan harga PROMOSI di laman sesawang Shopee atau Lazada!


Layari aplikasi SHOPEE untuk pembelian secara ONLINE : https://shopee.com.my/vasia.my


Dapatkan konsultasi percuma kami di 1-800- 88-3990 atau 019-2444492.


1,318 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page