top of page
Search

Tahu Tak.. 10 Sayur, Buah, Ulam Dan Herba Ini Boleh Bantu Proses Pencernaan Dan Persendawaan?

Updated: May 31, 2018

Berikut merupakan 10 sayur, buah, ulam dan herba yang baik untuk tubuh serta sudah diamalkan sejak turun-temurun lagi…


1. Bawang Putih

Menurut hasil kajian, kompoun diallyl trisulfat yang terhasil daripada allicin dapat bertindakbalas dengan sel darah merah untuk menghasilkan gas hidrogen sulfida yang dapat berfungsi untuk memperbesarkan pembuluh darah dan menurunkan tekanan darah di dalam badan, sekaligus membantu mengekalkan kelancaran sistem kardiovaskular.


2. Ekstrak Lemon

Lemon mengandungi Asid Sitrik, Kalsium, Magnesium, Potasium, Fosforus, Zat Besi, Zink, Vitamin A, Vitamin B6, Vitamin C, Vitamin E, Bioflavonoids, Riboflavin, Pectin dan lain-lain, yang meningkatkan tahap imun sistem, serta melawan sebarang jangkitan di dalam badan kita.


3. Madu

Tidak dapat disangkal lagi, madu kaya dengan vitamin dan mineral untuk membantu menyokong sistem tubuh yang sihat. Terkenal sebagai agen mencerdaskan minda dan menguatkan tenaga! Madu bertindak sebagai anti bakteria, anti oksidan dan antivirus untuk menguatkan sistem imun.


4. Halia

Halia banyak digunakan oleh mereka yang mengalami masalah ketidakselesaan perut. Khasiatnya membantu proses pembuangan angin badan yang tidak nyaman.


5. Cuka Epal

Ianya penuh berkhasiat dengan kandungan Fosforus, Zat Besi, Klorida, Sodium, Kalsium, Magnesium, Silikon dan Florid. Selain mengaktifkan proses penghadaman, bahan lecithin yang yang terdapat di dalamnya membantu meningkatkan metabolisma lemak dan menukarkan lemak menjadi tenaga.


6. Habbatus Sauda


Habbatus Sauda mengelakkan dari jangkitan penyakit. Ia meningkatkan sel pembunuh penyakit-penyakit berkenaan ketahanan badan, dan membantu melawan penyakit.


7. Durian Belanda

Buah ini juga berfungsi sebagai anti bakteria, anti-fungus, berkesan melawan berbagai jenis parasit dan cacing, menurunkan tekanan darah tinggi, kemurungan, stress, dan menormalkan kembali sistem saraf yang kurang baik.


8. Daun Rerama

Mengandungi kandungan aktif antikeradangan serta meningkatkan sistem ketahanan tubuh.


9. Daun Belalai Gajah

Daun ini tidak mengandungi toksik, mempunyai kandungan flavonoid yang tinggi, serta mengandungi vitamin, asid amino dan pelbagai mineral yang diperlukan oleh tubuh badan.


10. Tunjuk Langit

Mengandungi pelbagai jenis vitamin antaranya Vitamin A, B6 dan B selain Protein, Kalsium dan Magnesium, membantu menurunkan kadar gula dalam darah dan mengalirkan darah dengan baik.


Nak lebih mudah? Dapatkan Jus Khasiat Lega V’Asia di pasaran sekarang…


Ramai yang kata duit boleh memberi kebahagian kepada kita tapi apa gunanya jika banyak duit tapi kita tidak mempunyai kesihatan yang baik.


Gaya pemakanan memberi kesan yang paling banyak pada tubuh seseorang. Mungkin ada di luar sana yang tertanya-tanya cara mudah untuk memastikan satu keluarga konsum makanan yang berkhasiat. Tak perlu pening-pening kerana apa yang anda perlukan adalah produk Jus Khasiat Lega dari V’Asia untuk kesihatan optimum seisi keluarga.Jus Khasiat Lega V’Asia diperkaya dengan bahan semula jadi dan herba terbaik dunia seperti bawang putih, halia, cuka epal, jus lemon dan madu yang terbukti baik untuk pencernaan dan proses persendawaan.Jangan lupa ya amalkan Jus Khasiat Lega V’Asia, yang semakin mendapat tempat di hati penggunanya.


Pastikan V’Asia baru beli!


Apa tunggu lagi, jom dapatkan produk ini di Shoppe atau Lazada!

158 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page